Exklusiva lägenheter i Malmös nya landmärke

Ett nytt landmärke kommer snart att inta en framstående plats i Malmös siluett. I den havsnära stadsdelen Dockan byggs ett spektakulärt bostadshus som består av två höga torn med gemensam bas. Docks har en modern och stilren arkitektur som är rotad i platsens historia. Byggnaden kommer att rymma 157 bostäder med sex Premiumlägenheter som erbjuder extraordinära boendekvaliteter högst upp i tornen. Här bor du på oslagbart läge med fantastiska utsikter över havet och staden.

– Det här är en unik möjlighet att investera i ett drömboende utöver det vanliga, säger Anna Helsing, mäklare på Bjurfors med specialisering påAnna Helsing, mäklare på Bjurfors med specialisering på nyproduktion nyproduktion. Premiumlägenheterna har 360-graders vyer över Öresund och Malmö och är inredda med exklusiva materialval. Det är så mycket som sticker ut i dessa lägenheter. Förstklassiga sällskapsytor och generösa utemiljöer på terrass och balkonger i olika väderstreck. En del lägenheter har till och med plats för spaavdelning både inne och ute. De tidigare köparna har också uppskattat möjligheten till specialanpassningar i inredning och utrustning.

Docks, som byggs av Bjurfors samarbetspartner JM, kommer att bli 26 våningar hög på den östra sidan mot hamnbassängen. Mot Dockplatsen och gästhamnen trappas byggnaden ner till 18 våningar, för att landa i en bas i fem våningar med en ljusgård i byggnadens centrum. På bottenvåningen finns det lokaler för café och andra verksamheter som ska bidra till en levande och inbjudande miljö.

Docks är en skulpterad byggnad med stark form som är sprungen ur platsen som utgjorde kärnan för Malmös varvsindustriHavsnära, iögonfallande och i en närmast skulptural design.

 

En hyllning till Malmös varvsindustri

Arkitekterna bakom den iögonfallande byggnaden är Joachim Lundquist och Stefan Johansson från arkitektbyrån Fojab.

Docks är en skulpterad byggnad med stark form som är sprungen ur platsen som utgjorde kärnan för Malmös varvsindustri, säger Joachim Lundquist. Fasader i stål påminner om ett skrov, medan interiören i trä är inspirerad av en kajuta. Det skapar en fin kontrast mellan ute och inne, kallt och varmt. Majoriteten av lägenheterna har en inglasad balkong som svävar över Dockan likt kontrollhytterna på kranarna som en gång i tiden utgjorde en välbekant syn på Kockumsvarvet.

Med stora glaspartier och enastående utblickar drar Docks nytta av detArkitekterna bakom Docks är Stefan Johansson från arkitektbyrån Fojab. havsnära läget på bästa sätt. Men det har också varit viktigt att göra plats för grönska.

– Docks har många gröna kvaliteter. Det finns en gemensam gård med växter som frodas i havsklimat. Det är en plats för människor att mötas och umgås i en grön miljö. De inglasade balkongerna uppmuntrar till odling och små privata vinterträdgårdar, säger Stefan Johansson.

 Stora terrasser med skjutdörrar suddar ut gränsen mellan ute och inne på Docks.Stora terrasser med skjutdörrar gör att inne och ute flyter samman.

 

Drömbostäder utöver det vanliga

Premiumbostäderna har designats med specifika planlösningar för att maximera boendekvalitén.

– Här finns bekvämligheter, sociala ytor, rum för enskildhet och inte minst fantastiska utsikter i olika riktningar. Stora terrasser med skjutdörrar suddar ut gränsen mellan ute och inne. De två tornen ligger förskjutna från varandra för att optimera utsikten och minimera insyn. Det är som att bo i en villa uppe i skyn, säger Stefan Johansson.

 

Hållbar arkitektur

Att bygga hållbart omfattar teknisk hållbarhet såväl som estetisk och social hållbarhet. Miljöpåverkan ska vara låg men det ska även vara en byggnad som håller länge, tilltalar människor och får dem som bor där att trivas.Arkitekterna bakom Docks är Joachim Lundquist från arkitektbyrån Fojab.

Vi inkluderar även mjuka värden när vi ritar byggnader, säger Joachim Lundquist. Om byggnaden inte är vacker så är den inte hållbar. Docks är ett drömboende som lockar en bred målgrupp, vilket bidrar till social hållbarhet. Och om en byggnad är älskad så håller den länge. Vi är otroligt stolta över vad vi har åstadkommit med Docks. Det är svårt att tänka sig ett bättre sätt att bo.

docks-dockan-malmo-bjurforsMajoriteten av lägenheterna har en inglasad balkong.

I skrivande stund är bygget uppe på våning 11. Inflyttning beräknas ske mellan april och augusti 2025.

Bjurfors är väldigt glada över att kunna förmedla de här magnifika Premiumbostäderna på Malmös bästa läge. Alla JM:s nybyggda hus är Svanenmärkta och i köpet ingår ett trygghetspaket. När du köper en bostad från JM, och med Bjurfors vid din sida, kan du känna dig trygg genom hela affären, säger Anna Helsing.

Docks erbjuder fantastiska bostäder högst upp i huset med unika planlösningar, exklusiva materialval och stora, privata terrasser. Högst upp i huset byggs hem med unika planlösningar, exklusiva materialval och stora, privata terrasser.

 

JM:s bostadskoncept – Docks Premium

Stilren arkitektur

Fantastiska bostäder högst upp i huset med unika planlösningar, exklusiva materialval och stora, privata terrasser. Dessutom på optimalt läge med havet utanför dörren och stadskärnan inom gångavstånd.

Exklusiv inredning

Inredningen i bostäderna har genomtänkt design och exklusiva material med möjlighet till personliga val.

Personlig rådgivare

Under hela köpprocessen och när det är dags att titta på inredningsval så har du en personlig rådgivare vid din sida.

På JMs hemsida kan du läsa mer om Docks Premium, och anmäla ditt intresse.

Mäklare Anna Helsing på Bjurfors Nyproduktion

En unik möjlighet att investera i ett drömboende utöver det vanliga.

Anna Helsing, mäklare

Så fungerar det att köpa nyproduktion

Är du nyfiken på ett helt nytt hem där du själv kanske fått vara med och påverka materialval och utseende? Inför ett sånt val kan det vara många frågor du har som köpare: Hur lång tid tar det, passar det alla – och vad är viktigt att tänka på? Vi guidar dig till hur det fungerar att köpa nyproduktion.

Lär dig mer om att köpa nyproduktion

Hem bortom det vanliga

Att sälja hem bortom det vanliga kräver mäklare bortom det vanliga. På Bjurfors Beyond förmedlar vi exceptionella bostäder i Sverige och utomlands där inget hem är det andra likt. Med omsorgsfulla processer och ett unikt kontaktnät ser våra erfarna mäklare till att du gör en bostadsaffär bortom det vanliga.

Upptäck Bjurfors Beyond