5 goda råd till dig som vill köpa nybygge

Funderar du på att slå till på nyproduktion? Då kan de här råden vara värda att läsa för att komma igång.

Att få flytta in i ett hem där ingen annan har bott före dig, och där du dessutom själv har fått vara med och bestämma material, färger och lösningar är en speciell upplevelse. Kanske drömmer du också om att köpa ett alldeles eget och nybyggt hem.

För dig som funderar på att köpa nyproduktion väcker processen ofta många frågor, oavsett om det är ett nybyggt hus eller en nyproducerad lägenhet som står på önskelistan. Här får du tipsen som hjälper dig att komma igång.

Köpa nybygge? Få fem snabba tips:

  1. Var lite ”om dig och kring dig”, och registrera dig på de olika bostadsutvecklarnas projekt.

  2. Håll koll på inkorgen så att du inte missar något – all kommunikation brukar komma i ett tidigt skede via mejl.

  3. Ta kontakt med banken i god tid så att du vet vilken budget du har att förhålla dig till, och får ett lånelöfte. I stort sett alla bostadsutvecklare kräver ett lånelöfte redan när du tecknar första avtalet.

  4. Läs på och ta hjälp av mäklaren för att få full koll på projektet. På så sätt kan du enklare göra en helhetsbedömning.

  5. Bekanta dig med området där projektet du är intresserad av kommer att byggas.

Fråga din mäklare om att köpa nybygge

Ju mer du känner till kring att köpa nybygge, desto tryggare kommer du att känna dig i ditt val. Kom ihåg att du alltid kan använda din särskilda nyproduktionsmäklare som bollplank. De är vana vid alla frågor som kan uppstå kring nyproduktion och kommer att hjälpa dig på vägen till ditt alldeles egna, nybyggda drömhem.

kok-renovering

En fördel med nyproduktion är möjligheten att påverka inredningen, med olika tillval som golv, köksinredning, vitvaror, kakel eller klinker. Det kan vara skönt att veta att nyproduktion säljs till fast pris, utan budgivning.

Hitta nyproduktion för dig

Guide: Så fungerar det att köpa nyproduktion

Är du nyfiken på ett helt nytt hem där du själv kanske fått vara med och påverka materialval och utseende? Inför ett sånt val kan det vara många frågor du har som köpare. Vi guidar dig till hur det fungerar att köpa nyproduktion.

läs mer om nyproduktion