Låt dig hänföras av den exklusiva atmosfären på Villa Strandvägen

Kritvita stränder, salta bad, pooler och oförglömliga matupplevelser. I utkanten av den pittoreska kuststaden Ystad ligger en av Sveriges populäraste destinationer. Ystad Saltsjöbad och systerhotellet Villa Strandvägen, som huserar i en vacker sekelskiftesvilla, lockar livsnjutare från hela världen. Bjurfors Beyond besökte nyligen Villa Strandvägen och fick en trevlig pratstund med hotellchef John Sjöstrand.

Villa Strandvägen är en anrik sekelskiftesvilla intill havet med snickarglädje och en välkomnande atmosfär. Trävillan uppfördes 1899 och är designad av arkitekten Peter Boisen som blev Ystads förste stadsarkitekt 1868.

John Sjöstrand tar emot på uteplatsen där mysiga soffgrupper, eleganta blomsterarrangemang och en pool bjuder in till avkoppling och umgänge.

– Hos oss är alla välkomna. Oavsett om du bor över och vill avnjuta vår fantastiska säsongsbetonade à la carte-meny med tillhörande vintips, antingen på glas eller som paket, eller om du bara tittar in på en drink efter strandpromenaden. Vi vill att alla ska känna sig som hemma, säger John Sjöstrand.

Buffé uppdukad på en köksö i köket på Villa StrandvägenDukat på köksön i hemtrevlig anda.

Trivsam samvaro vid soffor och fåtöljer i sekelskiftessalar med stora fönster på Villa StrandvägenDe vackra sekelskiftesrummen ger en särskilt trivsam stämning. 

 

Anrikt sekelskifte med stämning

Inne i biblioteket, där en trivsam eld sprakar under årets kalla månader, väntar en kaffebricka med nybakade scones på de gäster som nyss har checkat in.

– Det som gör Villa Strandvägen unikt är den familjära stämningen. Det är ovanligt med så mycket erfarenhet från Michelinkrogar och boutiquehotell runt om i Europa under ett tak, och det syns i allt vi gör. Alla i personalen känner ett ägaransvar och är stolta över att arbeta här. Vi är måna om att gästerna ska trivas och vill ge dem en individuell upplevelse utöver de vanliga när de besöker oss. Det är därför så många kommer tillbaka gång på gång, säger John Sjöstrand.

Korridor med blåvita tapeter, rum med mörka golf och mörka synliga takbjälkar i det vita trätaket, vita paneler och andra vackra sekelskiftesdetaljer på Villa StrandvägenAtt renovera med omtanke och varsam hand har låtit Villa Strandvägen behålla sitt vackra sekelskiftesarv.

 

Inredning och interiör med forna tiders glans

Hotellet har renoverats varsamt för att bevara villans karaktär och återställa den till dess forna glans. Inredningen är genomtänkt in i minsta detalj, ända ner till vilka böcker som står i bokhyllan. Allt för att skapa en varm och personlig miljö.

– Hotellet har sju ljuvliga rum. Alla rum är unika, men med samma charm och exklusiva material som övriga huset. En del av våra återkommande gäster vill prova alla rum, andra fastnar för ett visst rum och vill alltid bo där. Vi är också kända för våra fantastiska frukostar som består av en läcker buffé samt ägg och bacon som serveras direkt till bordet, säger John Sjöstrand.

villa-strandvagen-mat-bjurfors

villa-strandvagen-vin-bjurforsMat och dryck avnjuts varje kväll utifrån vad de bästa lokala råvarorna bjuder under säsongen.

 

Med naturen som konst

Restaurangens blickfång är ett enormt glasparti som tillåter gästerna att njuta av naturens skiftningar året om. På sommaren är det lummig grönska utanför fönstret och på vintern syns det glittrande havet mellan trädstammarna och soluppgången vid Kåseberga. På kvällarna fylls restaurangen av sorl, skratt och musik, precis som det ska vara.

– Varje kväll skapar våra passionerade kockar magi i köket och dukar fram en middag lagad på de bästa lokala råvarorna som säsongen erbjuder. Vi älskar att diskutera mat och vin med gästerna. Här på Villa Strandvägen är det helt okej att gå in i köket för att se när maten tillagas och småprata med kockarna en stund, säger John Sjöstrand.

villa-strandvagen-john-sjostrand-bjurforsJohn Sjöstrand, hotellchef på Villa Strandvägen, välkomnar in i köket där gäster kan få en pratstund med kockarna om de önskar.

 

Svenska Villa Standvägen lockar besök från när och fjärran

Villa Strandvägen är en del av destinationen Ystad Saltsjöbad, Sveriges ledande resort, som också erbjuder en mängd olika matupplevelser såväl som dagspa och välgörande behandlingar. Hit flockas besökare från världens alla hörn för att hänföras av de underbara omgivningarna.

– På Villa Strandvägen får du det bästa av båda världar. Du har tillgång till hela Ystad Saltsjöbads lyxiga utbud av pooler och mötesplatser, dryck och mat samtidigt som du kan dra dig tillbaka till en hemtrevlig miljö för att njuta av den intima men livliga atmosfären som vi har skapat här, avslutar John Sjöstrand.

villa-strandvagen-sovrum-bjurfors-580Sovrum på Villa Strandvägen i vilsamma och vackra toner, med skön sekelskifteskänsla.

 

Upptäck Villa Strandvägen

Strandvägen 1, 271 60 Ystad
www.villastrandvagen.se

 

Skåne, Göteborg, Stockholm och världen

Ystad Saltsjöbad var det första hotellet som hotellkedjan Ess Group förvärvade 2007. Visionen var att skapa en unik destination som har det där lilla extra som gör att besökare vill komma tillbaka. Sedan dess har framgångskonceptet resulterat i tio destinationer och 15 restauranger, både i Sverige och utanför landets gränser. I Skåne kan du, förutom Ystad saltsjöbad och Villa Strandvägen, besöka MJ’s i Malmö.

I Göteborg finns Villa Johanneberg, Hotel Pigalle, Hotel Bellora, Jacy’z Hotel & Resort och Villa Odinslund i regi av kedjan, och i Stockholm kan du även besöka Ellery Beach house längst ut på Elfviks udde på Lidingö.

Ess Group har också nyligen förvärvat hästgodset Skönabäck och Örenäs Slott.

villa-strandvagen-john-sjostrand-portratt-bjurfors-1

Det är ovanligt med så mycket erfarenhet från Michelinkrogar och boutiquehotell runt om i Europa under ett tak, och det syns i allt vi gör.

John Sjöstrand, hotellchef

Hem bortom det vanliga

Att sälja hem bortom det vanliga kräver mäklare bortom det vanliga. På Bjurfors Beyond förmedlar vi exceptionella bostäder i Sverige och utomlands där inget hem är det andra likt. Med omsorgsfulla processer och ett unikt kontaktnät ser våra erfarna mäklare till att du gör en bostadsaffär bortom det vanliga.

Upptäck Bjurfors Beyond