Fem anledningar till att värdera din bostad

Visste du att en värdering av din bostad kan vara värd mer än du tror? Oavsett om du går i säljtankar eller trivs med din nuvarande bostad kan en värdering hjälpa dig. Här är fem argument till att boka en värdering idag.

En bostadsvärdering hjälper dig

 1. Du får rimliga förväntningar

Under ett värderingsmöte går du och mäklaren igenom vad din bostad är värd. 
– Värderingen baseras dels på jämförbara försäljningar i närområdet, dels på mäklarens kunskap och erfarenhet om hur det är att sälja en bostad som din, säger Per Ekvall Jangvert, försäljningschef för Bjurfors Skåne

Peter Waern, försäljningschef för Bjurfors Göteborg fortsätter:
– Framför allt tittar mäklaren på tidigare försäljningar i området eller föreningen och jämför med de försäljningarna. När såldes de bostäderna? Vilket läge hade de bostäderna? Balkong eller inte? Våningsplan? Renoverat eller inte? Mäklaren tittar också på det som ligger ute i området eller föreningen just nu och hur de försäljningarna går för att verkligen ”ha örat mot rälsen” och känna av hur läget är just nu. 

Om du går i säljartankar får du genom en bostadsvärdering en uppfattning av vilken prisnivå din bostad ligger på och du får en rimlig uppfattning om vilket slutpris du kan förvänta dig. 

Per Ekvall Jangvert på Bjurfors berättar om varför du ska värdera din bostadDärför ska du värdera din bostad, tipsar Peter Waern på Bjurfors
   Per Ekvall Jangvert och Peter Waern.

 

 2. Du får tips på värdehöjande renoveringar för just din bostad

När du gör en värdering med någon av våra mäklare får du inte bara en dagsfärsk indikation på bostadens värde. Den kan också hjälpa dig att ta beslut inför kommande renoveringar, och vilka renoveringar som lönar sig för just dig och ditt hem.
– När du går igenom din värdering med din mäklare får du goda tips och råd kring vilka renoveringar som skulle vara värdehöjande för just din bostad, säger Per Ekvall Jangvert. 

 

 3. Du kan omförhandla räntevillkoren hos banken

En muntlig värdering är användbar till mycket, den ger dig en värdeindikation på din bostad. Om du står inför att omvärdera din bostad för att omförhandla dina lån behöver du en mer formell, skriftlig värdering. Den tjänsten är mot en kostnad, och är en bra investering eftersom den kan hjälpa dig till bättre villkor på dina bostadslån. 
– Om banken får se en skriftlig värdering kan det hjälpa dig att förhandla om ränta och/eller amortering, säger Per Ekvall Jangvert. 

matplats_bjurfors_vardera

 

 4. Du kan planera ditt framtida boende

Du som ska sälja din bostad kan använda din värdering som grund när du kalkylerar din framtida budget inför ditt nästa bostadsköp. Kom dock ihåg att en värdering är en värdeindikation, inte ett garanterat slutpris.
– När vi gör en värdering brukar vi ange ett spann på 5–10 % upp eller ner. Eftersom marknaden rör sig allt snabbare är det alltid bra att kontakta en mäklare som är lokalt förankrad och som har koll på marknaden där du bor för att få en så träffsäker värdering som möjligt, säger Peter Waern.

 

 5. Du får möjligheten att etablera en relation med din mäklare

Hos Bjurfors är du som kund alltid lika viktig, oavsett vilken fas i bostadskarriären som du befinner dig i. Vi vill alltså inte bara vara i kontakt med dig när du vill köpa eller sälja en bostad, vi vill finnas till hands även under den tid du bor i bostaden. Med en värdering får du inte bara koll på marknadsläget just nu och vad det innebär för just din bostad. Du får också chansen att träffa en mäklare som kan svara på dina frågor kring bostadens skick, ge dig tips på tänkbara uppdateringar av bostaden du kan göra för att öka värdet, och får en kontakt som kan agera som din bostadsrådgivare för lång tid framöver.

balkong_bjurfors_vardera

 

Låt oss värdera din bostad

Bjurfors erbjuder kostnadsfri rådgivning och värdering av din bostad. Då får du en färsk värdeanalys för bostaden av en påläst Bjurforsmäklare med god lokalkännedom.

Boka en värdering