Vad ska man fråga mäklaren?

Du kanske inte har tänkt sälja din bostad just nu. Eller så går du på visningar och funderar på nästa steg. Då har du nytta av en personlig rådgivning av en skicklig mäklare.

Oavsett var du befinner dig i bostadskarriären kan ett rådgivningsmöte med en mäklare visa sig mycket värdefullt. Här berättar vi varför.

Vad ingår i ett rådgivningsmöte?

Under ett möte med våra mäklare på Bjurfors kan du få svar på alla dina funderingar som rör bostäder och bostadsmarknad. Du får även en värdering av din nuvarande bostad och förslag på hur du kan öka värdet på denna inför en kommande försäljning.

 

Vad ska man fråga mäklaren? 

Vid rådgivning med fastighetsmäklare får du svar på frågor som dessa:

 • Ska jag köpa eller sälja först?

 • Vad är min nuvarande bostad värd?

 • Hur ska jag tänka kring förhandsmarknanden?

 • På vilka sätt kan jag öka värdet på min nuvarande bostad?

 • Hur går köpprocessen till?

 • Är priset rätt?

 • Vilka frågor ska jag ställa till mäklaren på visning?

 • Hur ska jag tänka kring budgivning, och hur blir jag själv en bra budgivare?

 • Hur ser utvecklingen ut på bostadsmarknaden just nu? 

 • Hur är prisutvecklingen i området?

 • Hur är föreningen? 

 • Vilken tid på året skulle vara bäst för mig att sälja?


Kostar rådgivning med mäklare någonting?

På Bjurfors erbjuder vi kostnadsfri rådgivning. Du varken betalar eller förbinder dig till någonting.

Din köprådgivare finns på Bjurfors även om du köper din nya bostad av en annan fastighetsmäklare. 

 

Mäklarens bästa råd: Våga fråga

Eftersom en bostadsaffär ofta är en av de största affärer man gör under livet är det naturligt att det väcker både känslor och frågor. 

Det är viktigt att du vågar komma med dina frågor, tankar och funderingar. Som mäklare är jag här för att guida dig. Det finns inga dumma frågor, utan du är alltid välkommen, säger Thierry Asso, mäklare på Bjurfors.

radgivning-maklare-thierry-asso-bjurforsThierry har gedigen erfarenhet som mäklare i Malmö sedan 2007 och har etablerat sig som en av stadens mest framgångsrika mäklare. Thierry är passionerad och engagerad i sitt arbete och berättar att han alltid blir glad när han blir tillfrågad om rådgivning. Även om det kanske handlar om en bostad som en annan mäklare förmedlar.

–  Vi finns här som rådgivare även om det gäller en bostad som någon annan förmedlar. Ta nytta av vår specialistkunskap, använd mäklaren som bollplank, och få värdefulla råd som hjälper dig framåt och uppåt i bostadskarriären, tipsar Thierry Asso. 

Köpa eller sälja först?

Du som ska byta bostad ställs ofta inför valet om du ska köpa eller sälja först. Vad är klokast? Vad anser banken, och mäklaren? Experterna ger sina bästa råd.

Läs mer

Bli en bättre köpare

Oavsett om du vill köpa, sälja eller värdera bostad nu eller i framtiden, så ger våra mäklare dig gärna kostnadsfri personlig rådgivning. Här ger vi råd och svar på många av de frågor som du som köpare funderar över inför ett bostadsköp, som hur köpprocessen går till och prisutvecklingen i området.

Boka rådgivning