Porsche – tradition och passion för att skapa exklusiva bilar

Porsche är ett premiumvarumärke med fokus på kvalitet före kvantitet. Gediget hantverkskunnande, personlig design och värdefulla materialval resulterar i bilar som är något bortom det vanliga. Gemensamt för både Porsches och Bjurfors Beyonds kunder är att de är resursstarka, medvetna och förväntar sig exceptionell service.

I år firar den tyske sportbilstillverkaren Porsche 75-årsjubileum. Bjurfors Beyond har träffat Johan Persson, platsansvarig på Porsche Center Helsingborg sedan 2009. Här berättar han om Porsches extraordinära resa från att den första ikoniska bilen, modell 356, rullade ut ur fabriken 1948 fram till det breda sortiment som erbjuds idag.

En Porsche är en äkta lyxbil som måste upplevas, säger Johan Persson. Den bjuder på en fantastisk körupplevelse. Kommunikationen genom chassi och styrningen är oslagbar. Du blir ett med bilen. Porsches unika formspråk har sitt ursprung i modell 911 som lanserades på 60-talet. De karakteristiska klassiska linjerna syns även i dagens moderna modeller.

Klassiska modellen Porsche 911 sedd uppifrån Klassiska modellen Porsche 911 som lanserades på 1960-talet, en stilförebild än idag.porsche-johan-perssonJohan Persson, platsansvarig på Porsche Center Helsingborg.

 

Lyxiga bilar med precision och personlig design

Porsche har funnits i Sverige sedan 1950-talet. Sedan dess har det varit möjligt att köpa och serva Porsche-bilar i Skåne. Under många år tillverkades enbart sportbilar. Men 2003 lanserades den populära Cayenne SUV, vilket ställde större krav på återförsäljarna. För att tillgodose den växande skånska marknaden etablerades Porsche Center Helsingborg 2004, och det ledde till en stor tillströmning av nya kunder som upptäckte Porsche för första gången.

Cayenne blev en enorm succé och lanseringen innebar att vi kunde dubbla vår försäljning på några år, berättar Johan Persson. Därefter släpptes flera andra framgångsrika modeller, bland annat Panamera och Macan som tog den svenska marknaden med storm.

Porsche Center Helsingborg Porsche Center Helsingborg etablerades 2004.

Porsche expanderade snabbt i Skåne. Under 2009 byggdes en större anläggning i Malmö och 2018 öppnades en helt ny anläggning i Helsingborg för att möta den ökade efterfrågan samt för att kunna erbjuda ett ännu smidigare Porsche-ägande. Idag arbetar 52 personer med försäljning och verkstad i Malmö och Helsingborg. Med många framgångsrika år bakom sig planerar Porsche att utöka verksamheten i Skåne ytterligare. I slutet av 2024 öppnar ett nytt center i Kristianstad som välkomnar kunder i nordöstra Skåne.

Tack vare fantastiska bilmodeller och våra personliga och engagerade säljare har antalet Porsche-ägare i Skåne växt de senaste åren, säger Johan Persson. Vi ser också att andelen kvinnliga köpare har ökat markant. Vi är inte bara en billeverantör, vi tillhandahåller allt som behövs runt bilägandet, som till exempel service, däck, bilvård och skadeverkstad.

Service av däck vid Porsches däckverkstad i Helsingborg.Porsches däckverkstad i Helsingborg.

I en bransch som verkar online i allt större utsträckning utmärker sig Porsche från andra bilföretag. Centren i Helsingborg och Malmö är en mötesplats för Porsche-ägare.

Det ska vara en upplevelse att besöka våra showroom. Man kan komma in och ta en kaffe i loungen och prata Porsche eller inspireras av våra utställningar som förnyas varje månad så att det alltid finns något nytt att upptäcka. Dessutom arrangerar vi regelbundna events för Porsche-ägare samt gemensamma roadtrips på de skånska vägarna, säger Johan Persson.

porsche_sportbil"Det ska vara en upplevelse att besöka våra showroom", berättar Johan Persson på Porsche.

Alla nya bilar är individuellt beställda och tillverkade med precision och personlig design. Med satsningen Exclusive Manufaktur kan Porsche tillgodose varje kunds specifika önskemål för varje typ och varje modell.

Vi lägger mycket tid och omsorg på att ge alla bilar en unik karaktär som återspeglar kundens personlighet. Köparna kan själva välja lack, klädsel, fälgar och tillvalsutrustning. Det är en exklusiv service som vi på Porsche är väldigt stolta över att kunna erbjuda våra kunder, avslutar Johan Persson.

 

Exclusive Manufaktur – kvalitet och karaktär           

Med Porsche Exclusive Manufaktur är målet att förverkliga personliga kundönskemål och därmed skapa extraordinära bilar. Detta uppnås genom att kombinera avancerad teknik, hantverk och en förstklassig fingertoppskänsla för personliga detaljer. Genom Exclusive Manufaktur erbjuder Porsche en mängd olika alternativ för exteriör och interiör, allt för att erbjuda sina kunder en möjlighet att beställa sin helt unika bil.

porsche-detalj-exclusive-manufakturPorsche Exclusive Manufaktur ger kunden möjlighet att skräddarsy sin bil.

porsche-panamera-Exclusive-Manufaktur_3Porsche Exclusive Manufaktur kan förverkliga dina personliga önskemål.porsche-panamera-exclusive-manufaktur

Med Exclusive Manufaktur erbjuds många alternativ för exteriör och interiör.

Upptäck din Porsche-modell

Idag har Porsche ett brett utbud av modeller som är anpassade till alla tänkbara ändamål, allt från den tidlösa klassikern 911 till den helelektriska Taycan.

 

911 Tidlös design, tolkad på ett samtida sätt

Porsche 911 är en tidlös klassiker med en design som kombinerar traditionella och moderna stilelement. Siluetten för Porsche 911 är unik tack vare dess ikoniska flyline med den elegant sluttande taklinjen som har präglat Porsche DNA sedan 1963 – precis som den enastående sportbilsprestandan. Klassiska modellen Porsche 911 som lanserades på 1960-talet, en stilförebild än idag.Porsche 911 med sin ikoniska flyline.

Taycan – Sportig design och generöst med utrymme

Porsche Taycan är Porsches första helelektriska modell. Taycan förenar Porsches unika design och sportiga köregenskaper med den senaste tekniken. Möjlighet att ta emot upp till 270 kW i laddningseffekt gör att laddstoppen blir korta och effektiva.Porsche Taycan i blått. Taycan är Porsches första helelektriska modellPorsche Taycan är bilmärkets första helelektriska modell.

Sportiga och helelektriska Porsche Taycan i en lysande grön färg.Sportiga och helelektriska Porsche Taycan.

porsche-911_1

Vi sätter större värde på att bygga bilar av kvalitet än på att bygga bilar i kvantitet.

Ferry Porsche

Hem bortom det vanliga

Att sälja hem bortom det vanliga kräver mäklare bortom det vanliga. På Bjurfors Beyond förmedlar vi exceptionella bostäder i Sverige och utomlands där inget hem är det andra likt. Med omsorgsfulla processer och ett unikt kontaktnät ser våra erfarna mäklare till att du gör en bostadsaffär bortom det vanliga.

Bjurfors Beyond

Ikoniska möbler och sängar med kvalitet

En god nattsömn är viktigt för att trivas i sitt hem. Det anrika svenska familjeföretag DUX har ända sedan start haft som ambition att tillverka världens skönaste sängar. För att uppnå detta tillämpas avancerad sömnforskning och teknik tillsammans med ett gediget svenskt hantverkskunnande.

Läs mer