Hans och Lena köpte nyproduktion i Spanien

Under flera år sökte Hans och Lena från Varberg ett nytt hem i Spanien. Men var skulle de hitta sitt paradis?
Drömmen visade sig bli sann med nyproduktion.
– Vi är så nöjda! säger Lena och Hans som nu flyttat in i sin drömlägenhet i Punta Prima.

 

Vägen mot att köpa nyproduktion i Spanien

Allt började med ett meddelande i inkorgen hos Carolina Klaive den 24 november 2019.

”Hej Carolina!
Goda vänner till oss har tipsat om dig som mäklare.
Vi är i Spanien just nu och har precis börjat kika på hus …”

Så började meddelandet från Hans och Lena, som var på plats i Punta Prima söder om Torrevieja. De hade precis börjat se sig omkring för att hitta en bostad som passade önskemålen.

Inför ett avstämningsmöte på Bjurfors kontor i Playa Flamenca fick Carolina ta del av deras önskelista, som såg ut så här:

”3 sovrum, 2 badrum. Läge: sydväst. Takterrass, havsutsikt, altan, egen pool eller gemensam pool. Ingen trafikerad väg, ingen tom tomt framför. Närhet till stranden och restauranger på cykelavstånd.”

nyproduktion Spanien. Dukat bord på takterrass på en nyproducerad lägenhet i Spanien.Rymlig terrass på önskelistan.


En första förälskelse i nyproduktion

Tillsammans plockade de fram en handfull bra bostäder som passade sökkriterierna, och på visningen nästa dag kikade paret på både nytt och begagnat. Men det som både Lena och Hans fastnade för var ett då helt nytt projekt som hette Residencial Bali, högst uppe på toppen i Punta Prima strax söder om Torrevieja. Visningshuset hade precis färdigställts och byggherren Trivee hade inrett en markplanslägenhet med en gigantisk terrass.

För Lena tickades samtliga boxar på ”Måste ha”-listan av. Dessutom fick de det perfekta söderläget med fantastisk utsikt över Medelhavet även från bottenvåningen. Det enda som de var tvungna att ge avkall på var det tredje sovrummet, vilket visade sig vara en avgörande faktor för Hans. Efter noga övervägande valde de att vid detta tillfälle avstå, mycket på grund av tajming.

Hinder för Spaniendrömmen

Åren gick och det kom en pandemi emellan. Hans och Lena fortsatte att nära sin dröm om en bostad i Spanien, men begav sig under denna tid söderut för att utforska bostäderna och områdena runt omkring Costa del Sol och Costa Tropical (Nerja med omnejd). De lyckades dock inte hitta rätt bostad där nere.

Den 12 februari 2022 skickade Lena ett sms till Carolina – Nerja låg fortfarande högt på listan, men de hade även börjat snegla på bostäder på södra Costa Blanca igen. De har nära vänner som spenderar mycket tid på denna kuststräcka, och de hade gärna sett att Hans och Lena också hittade sitt paradis i solen på Costa Blanca.

Efter en frekvent dialog fram och tillbaka var det tydligt att Hans och Lena inte hade glömt Residencial Bali, favoriten från visningen för nästan tre år sedan. Vid denna tidpunkt fanns det möjlighet att köpa en stor markplanshörna i näst sista fasen i projektet, med tre sovrum och en massiv terrass i perfekt söderläge mot poolområdet – med utsikt över omgivningen och Medelhavet. Dessutom var nu tajmingen helt rätt. Lena och Hans hade under tiden som gått hunnit utforska andra områden de varit nyfikna på och ”bocka av” alla frågetecken och tvivel som tidigare låg och grodde i bakgrunden.

nyproduktion Spanien - vardagsrum med soffa, soffbord, matsalsbord och stolar, tavla på väggen och ljus som faller in från fönster.Möblemanget kom från hemma i Sverige, och tack vare god planering passade det perfekt på plats.

Vikten av tät kommunikation

Nu gick det undan! Carolina åkte och filmade i realtid från projektet så att Hans och Lena hemma från sin dator i Varberg kunde få en bra bild över hur ”deras” lägenhet skulle komma att se ut. Den sista checken gjorde deras vänner som var nere på plats – de gav en stor tumme upp. Strax därefter var reservationen betald och lägenheten var tingad – i oktober 2022 skulle Hans och Lena få tillgång till sin alldeles egna, nyproducerade bostad i Spanien.

Men kort efter att reservationen var betald, bröt kriget mellan Ryssland och Ukraina ut, vilket resulterade i att både leveranstider och priser på material påverkades. Datumet för övertagande flyttades fram till december.

Hans och Lena hade hela tiden tät kommunikation både med Carolina på Bjurfors, sitt juridiska ombud och byggherren.

– Det var viktigt för att hålla förväntningarna i linje med verkligheten, berättar Hans.

Dags för inspektion – och inflytt!

I slutet av november var det dags för inspektion av Hans och Lenas nya hem i solen. Paret kom ner för att tillsammans med byggherren och Carolina göra en inspektion av bostaden, som nu stod helt klar, så när som på några detaljer. En utomhusdusch hade monterats på fel ställe och det var några kosmetiska detaljer som skulle fixas till. Byggherren upprättade en punktlista med saker som sedan sakta men säkert åtgärdades.

Några dagar efter inspektionen kom flyttlasset från Sverige med i princip hela bohaget. Hans och Lena valde att köpa det mesta av möbler och annat i Sverige.

– Jag har måttat och möblerat om i lägenheten otaliga gånger på planritningen, säger Lena. Men så bra det blev till slut. Vi är så nöjda!

nyproduktion spanien - sovrum med en säng bäddad med kuddar, sängbord och en bordslampa. Det tredje sovrummet var en viktig pusselbit för Hans och Lena. Nu vet de att det alltid finns plats för vänner och familj.

Så hur är det nu, några månader senare i er alldeles egna lägenhet i Spanien? Och vad är det bästa med just er bostad?

– Det viktigaste är friheten att ha tillgång till sol och värme när som helst på året, tycker både Hans och Lena.

Det har blivit som de hoppades med det nya hemmet i Spanien.

– Nu är vi ju nya på det här, men det är en ynnest att få ha det så här bra. Att känna sig hemma, fast borta är oerhört mycket värt, säger Hans. Det är hela paketet: livsstilen, lägre levnadskostnader, kunna äta ute på en bra restaurang för en rimlig peng, ha tillgång till 20 golfbanor inom en radie av 40 minuter. Och klimatet såklart!

Både Hans och Lena njuter av värmen, och vetskapen om att de har rum för nära och kära i sin nyproducerade lägenhet.

– Nu på vinterhalvåret är det fantastiskt att kunna sitta på vår enorma terrass och njuta av solen, utsikten över trädgården och Medelhavet och veta att vi alltid kommer att ha plats för familj och vänner när de vill komma ner och hälsa på. Det är en investering i oss själva och vår livskvalitet, och vi kommer njuta av vårt nya hem i Spanien så ofta vi bara kan, säger Lena.nyproduktion Spanien - ett modernt kök i svart och grått och aluminium, med kaffekokare och tekokare, inrett och trevligt Inflyttade i sitt nyproducerade kök.

nyproduktion Spanien - badrum med handfat och ljusa kakel på väggarna, underskåp i mörkt trä. På väggen hänger en fin svart kimono med mönster av vita blommor.Nytt och fräscht. Badrummet i Lena och Hans nyproducerade lägenhet.

Kan ni dela med er av era bästa tips till andra som funderar på att köpa nyproduktion i Spanien?

– Gör en ordentlig checklista där alla beslutsfattare har fått säga sitt, och bocka sedan av ordentligt så att alla måsten kommer med, säger Hans.

Lena instämmer:

– Du måste alltid göra avkall på något, men det essentiella måste uppfyllas för båda parter, säger hon.

En bra dialog menar Lena är A och O, både mellan sig, och alla andra inblandade parter under processen.

– Det är viktigt att ligga på och se till att få svar på saker som är oklara, fortsätter Hans.

Sist men inte minst, säger Lena med ett stort leende på läpparna:

– Du ångrar bara det du inte gör, är det inte så?!

 

Video: Lägenheten vid inspektion vs efter inflyttning

Här kan du se en video av hur varje rum av den nyproducerade lägenheten såg ut under inspektionen, jämfört med hur den ser ut nu när möbler och inredning har kommit på plats. Redo för ett uppgraderat liv i solen!

Nyproduktion Spanien. Hans och Lena står tillsammans i solen på sin stora takterrassen i sin spanska lägenhetVågade språnget. Lena och Hans njuter av livet i soliga Spanien.

 

Nyfiken på att köpa nyproduktion i Spanien?

Vi har många härliga bostäder till salu i Spanien. Är du nyfiken, tveka inte att kontakta våra mäklare i Spanien, så hjälper de dig till rätt. Mäklarens roll i Spanien är en annan än vi är vana vid i Sverige. I Spanien kan du anlita en köpmäklare kostnadsfritt, så hjälper de dig att hitta ditt drömhem. 

Skapa en bevakning av bostäder i Spanien

Missa inte din drömbostad i Spanien – genom vår snabba och kostnadsfria söktjänst kan du skapa en bevakning utifrån dina önskemål och försäkra dig om att få senaste nytt från den spanska bostadsmarknaden.

Skapa bevakning

Guide: Flytta till Spanien – allt du behöver veta

Härligare klimat, fantastiska stränder och lägre levnadskostnader. Det är bara några av fördelarna med livet i Spanien. Vissa flyttar ner för en del av året och andra väljer att bosätta sig permanent. Oavsett hur länge du tänker stanna så finns det en del praktiska saker att fundera igenom inför en flytt till Spanien.

Läs mer