Så lyckas du med din bostadsaffär i en förändrad marknad 

Christina Henriksson, regionchef för Bjurfors Stockholm, Norr och Sydost har analyserat bostadsmarknaden som just nu befinner sig i förändring. Hon berättar hur du bäst lyckas med din bostadsaffär när marknaden förändras.

– Förutom de räntehöjningar som redan genomförts lever vi i en geopolitisk känslig situation med vetskapen att inflationen kommer att öka. Men bostadsaffärer kommer att göras och behovet av en professionell och kunnig mäklare är viktigare än någonsin, säger Christina Henriksson. 

Christina Henriksson, regionchef på Bjurfors, ger dig goda råd för din bostadsaffär.

Då är det viktigt med en mäklare som finns med dig, oavsett marknadsläge och fas i livet.

– Att ha en personlig och nära relation till våra kunder är något som kännetecknar ambitionen och strategin som finns på alla Bjurforskontor. Vi vill vara våra kunders mäklare i livets alla skeden. Oavsett om du  är i fas att sälja din bostad för att köpa större eller planerar för barnens kommande utflytt så vill vi på Bjurfors finnas där för dig som en rådgivande partner, förklarar Christina. 

Ett kostnadsfritt möte med rådgivning av en skicklig mäklare kan vara värt mer än du tror.

 
 

För bästa bostadsaffär – var ute i god tid 

Förberedelse och framförhållning är nycklar till en lyckad affär, oavsett var i tankeprocessen du befinner dig. 

 – En bostadsaffär är en av livets viktigaste affärer, och här är tiden en viktig faktor. Det bästa är att kontakta oss i god tid, så att vi kan planera och genomföra affären på det smidigaste och mest professionella sättet, fortsätter hon. 

Ju mer förberedd du är som kund, desto bättre brukar resultatet av en försäljning bli. Även om du inte är redo att sälja genast. Genom att färdigställa faktauppgifter och beskrivande texter kring bostaden kan du snabbt komma ut på marknaden när det väl är dags.

– Under tiden samlar vi på oss spekulanter genom att presentera den som På Förhand samt matcha den mot vårt register, Boagenten. På så sätt är både du och vi redo att bjuda in de redan intresserade spekulanterna till förhandsvisning, klargör Christina. 

 

Läs gärna mer om hur du kan ha nytta av På Förhand och hur det kan hjälpa dig i framtida bostadsaffärer.

 
 

En bostadsaffär bortom det vanliga

För dig som letar efter bostaden med det där lilla extra och för dig som vet precis vad du vill ha, men kan vänta till det rätta objektet dyker upp, finns konceptet Bjurfors Beyond. Här förmedlas exceptionella bostäder i Sverige och utomlands via ett unikt kontaktnät. Dessa affärer sker inte sällan underhand och kan så göra tack vare det väl uppbyggda och ständigt växande kundregistret. 

– Bjurfors Beyond-registret är nyckeln och vårt främsta verktyg när vi ska hitta just ditt drömhem, avslutar Christina.  

 

Köpa eller sälja först?

Du som ska byta bostad ställs ofta inför valet om du ska köpa eller sälja först. Vad är klokast? Vad anser banken, och mäklaren? Vi låter experterna ge sina bästa råd.

Läs mer

Bostäder bortom det vanliga

På Bjurfors Beyond förmedlar vi exceptionella bostäder i Sverige och utomlands där inget hem är det andra likt. Här presenterar vi exceptionella hem och exklusiva hus till salu.

Hitta mitt drömhem