Köpa nyproduktion i Spanien? Åsa och Mikael hittade drömhemmet på Costa Blanca.

Åsa och Mikael från Umeå älskar att resa, både mycket och långt. De längtade efter ett eget smultronställe utomlands.
– Vi vill fortsätta resa bort, men hem, till oss själva och ett ställe där vi vet att allt vi tycker om finns, säger paret som köpte nyproduktion på Costa Blanca.

Att köpa nyproduktion i Spanien lockar många svenskar. Du får ett modernt boende i det soliga Spanien med möjlighet att skräddarsy en del lösningar utifrån dina egna behov och önskemål. Vi fick en pratstund med Åsa och Mikael om deras resa mot att köpa nyproduktion i Spanien och vilka goda råd de skulle vilja ge andra som går i köptankar.

 

Vi kände att vi fick mycket för pengarna

 Hur och när väcktes tanken att köpa en bostad i Spanien?

Vi har rest mycket och ofta väldigt långt bort. Efter pandemin återupptäckte vi södra Europa och i och med det kände vi båda två att lusten till långresor avtagit och att vi ville hitta ett resmål som kan erbjuda oss det vi behöver just nu. Så vi vill fortsätta resa bort, men hem, till oss själva och ett ställe där vi vet att allt vi tycker om finns. Men det var viktigt för oss att hitta ett område med närhet till både attraktiva städer och områden. En ö var därför tidigt uteslutet då vi lätt vill kunna nå grannländerna. 

Varför just Costa Blanca?

Vi har under många år besökt Alicante och har flera vänner i området. Förutom en fantastisk kust och ett härligt klimat så är Costa Blanca ett område där det fortfarande är en förhållandevis bra prisbild. Vi kände att vi fick mycket för pengarna. Viktigt för oss var också närhet och tillgång till olika fritidsaktiviteter då vi båda är aktiva personer. Slutligen var målet att hitta ett ställe som hade det lilla extra utan att vara överexploaterat. 

Köpa nyproduktion i Spanien: Sandstrand och blått hav i Costa Blanca, Spanien.Valet föll på Costa Blanca för dess fantastiska kuster och härliga klimat.

Hur kom ni i kontakt med Bjurfors?

Åsa hade en kollega som efter ett eget köp varmt rekommenderade en av Bjurfors mäklare. Efter ett första samtal med Emilie Wandel satte vi samman en kravlista för att i nästa steg träffas upp för en förutsättningslös dag där vi utifrån våra önskemål fick titta på ett antal objekt. Det var en spännande dag som gav oss nya insikter och därmed ändrade vårt fokus. Jag tror att Emilies rutin gjorde processen väldigt mycket kortare. Utan den kontakten och den trygghet vår mäklare förmedlade hade vi sannolikt inte varit där vi är i dag.

 

Med nyproduktion på önskelistan

 Varför valde ni nyproduktion?

Vi tog fram en önskelista där vi sedan gjorde en prioritering. Nyproduktion, takterrass, tre sovrum och närhet till havet hamnade på topp-fyra. Tillsammans har vi renoverat flera hus tidigare och känner att vi är helt klara med det. Skulle andan falla på så får vi bygga lite på sommarhuset i Norrland. I Spanien ska vi bara njuta av annat.

 Hur har ni upplevt bemötandet från byggmästaren?

Det var en av de första frågorna som vi avhandlade med vår mäklare och det var viktigt för oss att tidigt få ett besked om att det var ett stabilt företag med gott rykte. Vi har också träffat byggmästaren vid tre tillfällen där han med kort varsel kunde vara på plats och hjälpa till att visa och förklara. Här var vi väldigt tacksamma att ha Emilie som tolk och vi märkte att hon hade en upparbetad och bra relation med byggherren. 

 Hur har ni upplevt Bjurfors under processens gång?

Vi är jättenöjda såhär långt. Vi uppskattar också den lilla extra ansträngningen där vi velat göra anpassningar eller tillägg under resans gång. Ett exempel är vårt tillval av både utekök och belysning. Utan Emilies hjälp hade vi nog fått svårt att få med detta i det läget.

yproduktion i Spanien, bygget av bostaden sker utomhus i fint väder. Bygget sker på en balkong, och på marken står där en byggbänk med en såg. På marken runtom står byggmaterial. Här byggs Åsa och Mikaels rymliga balkong, omringad av naturskön omgivning.

Nyproduktion av bostad i Spanien, bygget sker inomhus. Rummet har gråa väggar med vita spackelfläckar, på golvet står flyttkartonger, en stege, byggnadsmaterial och verktyg.Hemmet växer fram. Tidigare har Åsa och Mikael renoverat flera hus tillsammans och kände sig helt klara med det, och valde därför nyproduktion i Spanien.

 
Har ni några tips och råd till andra som vill köpa bostad i Spanien?

Vårt främsta tips är att hitta en mäklare som känns helt rätt. Vi skulle inte haft en chans att så snabbt ringa in vad det var vi ville utan Emilies hjälp. Vi visste det knappt själva vad vi ville, utan den processen hjälptes vi åt med. Det är också en trygghet att få hjälp med de olika momenten vid köp och tillträde. 

Härnäst står tillträde på schemat. Får vi återkomma senare och fråga hur det gick? Och vad ni tycker om bostaden och området?

Ja, gärna!

Med det lämnar vi Åsa och Mikael för denna gång, lyckliga i solen. Vi kan knappt vänta på nästa kapitel i resan mot hur drömhemmet förverkligades genom att köpa nyproduktion i Spanien. 

Köpa nyproduktion i Spanien: Strandpromenad med palmer längts vägen i Costa Blanca, Spanien.

Paret Åsa och Mikael som köpte nyproduktion i Spanien.

Vårt främsta tips är att hitta en mäklare som känns helt rätt.

Åsa och Mikael från Umeå

Skapa en bevakning av bostäder i Spanien

Missa inte din drömbostad i Spanien - genom vår snabba och kostnadsfria söktjänst kan du skapa en bevakning utifrån dina önskemål och försäkra dig om att få senaste nytt från den spanska bostadsmarknaden.

SKAPA BEVAKNING

Hans och Lena köpte nyproduktion i Spanien

Under flera år sökte Hans och Lena från Varberg ett nytt hem i Spanien. Men var skulle de hitta sitt paradis? Drömmen visade sig bli sann med nyproduktion.

LÄS MER