Unik inredning med The Norrmans på Häckeberga Slott

Det framgångsrika TV-paret Anna och Lars Norrman är kända för sin unika inredningsstil och kreativa designlösningar. Nyligen tog de över hotell- och restaurangverksamheten på det anrika Häckeberga Slott som slog upp portarna på nytt efter sex månaders intensivt försköningsarbete. Bjurfors Beyond besöker slottet och får en rundvisning av Anna Norrman i de nyrenoverade lokalerna.

Anna och Lars Norrman påbörjade sin lyckade bostadskarriär för 14 år sedan. Deras investeringar i olika bostäder och verksamheter har lönat sig. I och med invigningen av The Norrmans på Häckeberga Slott har paret tagit ett nytt steg i deras fortsatta bostadskarriär.

– Jag och Lars brinner för att väcka liv i gamla vackra hus, säger Anna Norrman. Jag har försörjt mig på att köpa, renovera och sälja bostäder i många år. Det är så vi får ihop kapital att satsa på nya projekt.

anna-lars-norrman-inredningAnna och Lars Norrman, kända från tv-programmet Husdrömmar, brinner för inredning.

Ståtliga Häckeberga slott, som nu drivs av the Normmans, med inredning utöver det vanliga.Ståtliga Häckeberga slott i Skåne, där the Norrmans bjuder på inredning och upplevelser utöver det vanliga.

Ett smått magiskt rum på The Norrmans med inredning i rosa och guld och med en personlig känsla av lyx.

inredning-hackeberga-slott-the-norrmans-rosaHäckeberga Slott är beläget på en egen ö i Häckebergasjön i Skåne och är omgiven av storslagen natur. Den nuvarande byggnaden som går i fransk renässansstil färdigställdes 1873 men egendomen har anor så långt tillbaka som 1300-talet. Redan på uppfarten slås man av den magnifika slottsmiljön. Det är inte svårt att förstå varför Anna och Lars Norrman förälskade sig i läget såväl som byggnaden.

"Varje rum är en magisk värld med kärleksfullt utvalda föremål, effektfulla färger samt behagliga dofter och bakgrundsljud."

– Vi gillar att utveckla verksamheter som skapar sysselsättning. Egentligen drömde vi inte om att driva ett slott, men efter ett givande samtal med slottsägare Wilhelm Tham kände vi båda att här kan vi skapa något helt unikt, förklarar Anna Norrman.

inredning-hackeberga-slott-the-norrmans-gron

inredning-hackeberga-slott-the-norrmans-gront

Elegant och extravagant inredning

Ett besök på Häckeberga Slott är verkligen en unik upplevelse för alla sinnen där dofter och ljud förstärker synintryck och smaker. Varje rum är en magisk värld med kärleksfullt utvalda föremål, effektfulla färger samt behagliga dofter och bakgrundsljud. Annas stilsäkra hand syns tydligt överallt, från de betsade originalgolven och extravaganta blomsterarrangemangen till de eleganta textilierna som används på ett smart sätt för att dämpa ljudnivån och skapa avskilda sitthörnor.

– Vi har levt och andats det här projektet i flera månader. Vår målsättning är alltid att skapa miljöer där människor trivs och blir berörda. Gästerna ska känna något när de kommer hit. Det är en stor utmaning att skära igenom bruset och överraska med något nytt, men jag tycker att vi har lyckats fantastiskt bra med det vi ville uppnå, säger Anna Norrman.

inredning-hackeberga-slott-the-norrmans-takdekor

inredning-hackeberga-slott-norrman-dukninginredning-hackeberga-slott-norrman-3

Kända från Husdrömmar på teve

Paret Norrman som är kända från teveprogrammet Husdrömmar har renoverat flera hus tidigare och driver även ett boutique bed and breakfast på en gård i Danmark. På Häckeberga Slott är det hotelldirektör Niclas Klingspor, som bland annat har jobbat på flera topphotell i London och på Grand i Lund, som ansvarar för den dagliga verksamheten. Här har Anna och Lars Norrman med relativt små medel lyckats skapa 27 unika hotellrum, en glamorös festsal, flera vackra konferenssalar samt härliga gemensamma ytor för umgänge eller avskildhet.

 

Inredning med återbruk

– Vi värnar om återbruk i inredningen och har bevarat så mycket av det gamla som möjligt. Det är en del av slottets historia och en förutsättning för en hållbar renovering. I festsalen syns till exempel spår i de gamla stuckaturerna efter branden som förstörde delar av slottet på 1960-talet. Det skapar en läcker kontrast till de nymålade väggarna. Många av möblerna är köpta på loppisar och auktioner. Det har också varit otroligt många generösa människor som har skänkt gamla möbler som vi har återställt till nyskick, berättar Anna Norrman.

"Vi vill att våra gäster ska vara nyfikna och bli överraskade. Det är en del av helhetsupplevelsen."

Den smakfulla blandningen av gammalt och nytt i kombination med innovativa designlösningar är en fröjd för ögat och förflyttar besökarna till en annan värld där de kan glömma vardagen för en stund.

Salong med inredning i mustiga toner. Röda fåtöljer, guldbruna draperier, och jordiga färger på väggar och pelare. Unik stil på the Norrmans på Häckeberga Slott.

inredning-hackeberga-slott-norrman-2Tillsammans med Michelinkocken Titti Qvarnström har Anna Norrman utvecklat ett spännande middagskoncept anpassat till slottsmiljön. På Häckeberga Slott serveras middagen i fem akter då gästerna förflyttas mellan några olika rum under kvällen. Fördrinken avnjuts i salongen, sedan avslutas måltiden i den stora festsalen. Vad som finns på menyn är Anna Norrman dock förtegen om.

– Menyn är hemlig. Vi vill att våra gäster ska vara nyfikna och bli överraskade. Det är en del av helhetsupplevelsen. Det enda jag kan avslöja är att vi bjuder på mat som huvudsakligen lagas på lokala råvaror, mat som framtiden kan bära. Gästerna ska förflyttas smakmässigt och det kommer vara smaker de inte känner igen i form av många små rätter. Inspirationen till måltiden har Titti hämtat från den skånska myllan, avslutar Anna Norrman.

inredning-hackeberga-slott-norrman-bla

Kontakt:
The Norrmans på Häckeberga Slott
Häckeberga slott, 247 98 Genarp
+46 40-480440
hackebergaslott@thenorrmans.se
www.thenorrmans.se

Övrig information:
Till Häckeberga Slott i Skåne är det endast 20 minuters körväg från Lund och 30 minuters körväg från Malmö.
Invid slottet breder flera naturreservat ut sig med vackra vandringsleder och möjlighet till en mängd olika friluftsaktiviteter.

Rosa tygfåtöljer i mjuka former väntar på gäster till the Norrmans. Ljuset och färgerna är varma och inbjudande.

inredning-hackeberga-slott-norrman-duka

 

Bostäder bortom det vanliga

På Bjurfors Beyond förmedlar vi exceptionella bostäder i Sverige och utomlands där inget hem är det andra likt. Här presenterar vi exceptionella hem och exklusiva hus till salu.

Hitta mitt drömhem

Därför är homestyling lönsamt inför försäljning

Fler potentiella köpare, trängsel på visningarna och ett högre slutpris. Fördelarna med homestyling är många – framför allt leder det ofta till en bättre bostadsaffär.

Läs mer om homestyling

Inredningstips – trenderna som gäller just nu

Starka färger, spännande former och inredningsdetaljer som andas vintage är några tips för den som gillar att följa trender. Vi pratar inredningstrender med stylingproffsen, som också delar med sig av inredningstips.

Få fler inredningstips