Homestaging före och efter – se skillnaden i bilder

Från tomt och trist till möblerat och riktigt hemtrevligt. Genom att styla om inför en försäljning kan du verkligen skapa den rätta känslan för en potentiell köpare. Här är några tips på hur du kan göra. 

Genom att låta styla din tomma bostad kan köparen på ett tydligare sätt se vilka möjligheter som finns i lägenheten eller huset och samtidigt få känslan av ett riktigt hem. 

Homestaging (ofta kallat homestyling) gör också att det är lättare att  träffa rätt målgrupp och få en röd tråd i bostaden genom att visualisera hur olika ytor kan användas. Att styla hemmet kan du såklart göra även om du inte vill sälja din bostad, lite ny inredning piggar alltid upp. Men om särskilt stor effekt av din homestaging får du inför när du vill sälja din bostad, att styla inför fotografering och visning ger en extra skjuts för bostadsaffären.

 

Före och efter homestaging

Bildspecial: Genom dessa före- och efterbilder kan du se hur stor skillnaden blir. Ibland är det till och med svårt att se att det är samma rum ... 

Före homestaging: Ett tomt hörn med stora fönster.

Före: Innan homestaging är detta ett tomt hörn med stora fönsterpartier. Hur skulle det kunna möbleras? Kan det bli trivsamt? Det är svårt att avgöra här.

Efter homestaging - ett glasbord med stilfulla prydnadssaker, en fåtölj med en ljus filt draperad över sig och ett sidobord i en spännande form. Färgerna går i bruna, vita och svarta kulörer.

Efter: Wow! Borta är det tomma hörnet. Här är en ljus och ljuvlig plats för sällskap och avkoppling. Med homestaging visas bostadens möjligheter upp på bästa vis.

Ett sovrum före homestaging

Före: Att detta kan bli ett mysigt sovrum är svårt att se. Hur stort är det? Får en dubbelsäng plats? Bara utifrån en bild är det svårt att säga när rummet inte är möblerat.

Ett möblerat sovrum efter homestaging med dubbelsäng, sängbord och en fåtölj. Mysigt!

Efter: Kolla in! Hur fint är inte detta sovrum nu efter homestaging? Det går lätt att se att dubbla sängbord, fåtölj och en stor säng ledigt får plats.

Före homestaging, ett tomt och avlångt rum.

Före: Vilket utrymme! Stort och fint är det i huset, det syns. Men hur kan man bäst använda ytan? Går det att inreda på ett bra vis, så att det känns som hemma?

Efter homestaging: Ett härligt välkomnande hem med soffa, hyllor och vackra ting.

Efter: Så härligt det blev! Inredningen lyfter hela rummet till nya höjder.

Vita väggar och ett ljust golv innan homestaging

Före: Vita väggar och ett ljusgrått golv. Utan möbler och inredning säger bilden inte så mycket om hur trevlig denna plats skulle kunna bli i hemmet.

Rum efter homestaging: En ljust grå soffa i sammetsmaterial, matta, tavla, soffbord och tavla på väggen.

Efter: Med en stilfull soffa, matta, soffbord, en tavla och lampor blir känslan en helt annan. Så fint!

Ett nybyggt kök före homestaging

Före: En köksö, stora fönster och ljust golv. Ett vackert kök, men utan inredning är det svårt att se det som ett hem.

homestaging-efter-kokEfter: Ett helt underbart kök! Skillnaden är nästan magiskt stor. 

Homestaging före och efter -  vardagsrum före

Före: Ett tomt vardagsrum med parkettgolv, kala väggar och ett stort fönster. Det är svårt att bedöma rummets storlek utan möbler.

 Homestaging före och efter - vardagsrum efter

Efter: Är det samma rum? Ja! Vardagsrummet har verkligen fått ett lyft med möbler, tavlor och inredningsdetaljer. Ett litet matbord med plats för gäster, en puff och två soffor skapar ett utrymme för både avslappning och gemenskap. Rummets storlek och möjligheter framträder så mycket tydligare.

Homestaging före och efter – kök före

Före: Här är köket omöblerat, därför är det framför allt köksön med takhängd fläkt är det som fångar ögat. Det är inte lätt att gissa hur stort utrymmet är.

Homestaging före och efter – kök efter

Efter: Hur trevligt är inte det här? Köket är plötsligt ett rum som känns levande och inbjudande. Köksbord med charmigt omaka stolar visar att här finns det plats för flera att äta och umgås. De utplacerade detaljerna i köket ger inte bara liv, de gör det också lättare för ögat att se djupet i bilden och bedöma proportionerna.

 Homestaging före och efter – kök med fönster före

Före: Ett kök med fönster, köksbänk och överskåp. Får det plats ett köksbord här? Det är inte lätt att se.

Homestaging före och efter – kök med fönster efter

Efter: Som ett helt annat kök! Med hjälp av homestaging visas köket upp från sin rätta sida. Köksbord, stolar, taklampa och inredningsdetaljer skapar både trevnad och djup i bilden. 

Så inreder du ditt vardagsrum – inspiration och tips

Hur inreder du ditt vardagsrum så att det blir både harmoniskt och trivsamt? Vi pratar inredningstips, inspiration och trender för vardagsrummet med toppstylister.

Få inspiration till vardagsrummet