Så hittade Niclas den perfekta lägenheten i golfparadiset Marbella

Det är en nöjd Niclas Björnsson med familj som just fått nycklarna till drömlägenheten i Marbella i sin hand. Det var under sommaren som han hittade den perfekta lägenheten när familjen åkte till Spanien och träffade Bjurfors mäklare.
– Vi har prickat in precis det vi vill ha, säger Niclas Björnsson.

Drömmen om en semesterbostad i Spanien på solkusten har länge vuxit hos familjen. I somras blev drömmen verklighet när de kontaktade en mäklare på Bjurfors Marbella.

Att det blev bostad i Marbella istället för någon annanstans i Spanien var ingen slump. Niclas berättar att han spenderat mycket tid i Marbella genomniclas-björnsson åren och även spelat mycket golf där.

Att golf är en viktig del av livet för Niclas Björnsson är ingen överdrift. Han jobbar som golfinstruktör på Sollentuna Golfklubb och har spelat golf hela livet. Det var något som Bjurfors mäklare hade med i tankarna för att guida familjen rätt.

– Mäklaren valde ut fem objekt i ett område som var intressant för oss och på bara en vecka hittade vi vår lägenhet, berättar Niclas, som precis i dagarna även fyllde 50 år.

Ett dubbelt grattis, helt enkelt.

 

Rätt område, havsutsikt och terrass

Precis som i Sverige är valet av område alltid viktigt. Bostaden kan du inreda efter tycke och smak, men om du har köpt i ”fel” område så går det ju inte att förändra. 
Vissa vill ha havsutsikt, andra vill bo nära stranden och en del vill bo nära stadskärnan för att strosa runt på torgen sena kvällar.

För Niclas var golfen det centrala i valet av bostad, men även terrass och havsutsikt stod på önskelistan.

Med hjälp av Bjurfors hittade han den perfekta bostaden.

– Vi har prickat in precis det vi vill ha. Vi var ute efter en lägenhet, längst upp med terrass och med havsutsikt. Vi har precis köpt lägenheten och fått nycklarna, säger Niclas.

Nu finns den här – den nya semesterbostaden som ska bli familjens fristad för vila och återhämtning. Niclas kommer att spela golf på El Paraíso och Atalaya där en vän till honom driver träningsanläggningen. Han kommer förhoppningsvis kvala till kommande Europatour också, och det ser han mycket fram emot.

Livet i solen, som en hole-in-one. Kan det bli härligare?

niclas-björnsson-golf

 

Soligt paradis för golfare 

Marbella är ett av Europas mest golfbanetäta områden, med cirka 60 golfbanor.  Att det är ett paradis för den som älskar golf är lätt att förstå. Men om man funderar på att köpa hus eller lägenhet i Spanien, vad ska man då tänka på? Vilken är skillnaden, jämfört med när du köper bostad i Sverige?

Jo, mycket är sig likt, medan annat inte alls är det. Mäklarens roll i Spanien skiljer sig till exempel ganska mycket från hur den ser ut i Sverige. När det gäller själva köpet är det så att mycket faktiskt är tvärtom i Spanien mot vad man som svensk bostadsköpare är van vid. 

I Sverige brukar man börja med ett utgångspris och sedan blir det ofta budgivning uppåt. I Spanien däremot så börjar man på ett pris som säljaren tycker att bostaden är värd och därefter tar mäklaren fram ett marknadsvärde. Budgivningen sker därefter neråt och man slutar på en nivå där både kund och säljare är nöjda.

 

Låna till bostaden i Sverige eller Spanien?

I Spanien kan man låna 50 till 70 procent av bostadens marknadsvärde i euro på spansk bank. Eller så kan man också välja ett kombinerat lån där lånet delas upp på spansk och svensk bank.

Det har generellt sett länge varit billigare att låna i Sverige. Faktorer som valutakurs spelar dock också naturligtvis in när du funderar kring finansiering av bostaden i Spanien.

lyxhus-golf-spanien-mäklare-bjurfors
Lyxigt boende i solen i golfparadiset Marbella.

 

Hyra ut bostad i Spanien

Hur är det då om man vill hyra ut bostad i Spanien? En del som köper hus eller lägenhet i Spanien väljer därför att hyra ut den under den tid på året när de själva inte är på plats och bostaden skulle stå tom. Snittkunden som köper bostad i Marbella är cirka 40–45 år, har ibland barn i tonåren och har ungefär 15–20 år kvar till pensionen.

Att hyra ut bostaden när den inte används är då ett alternativ. Den extra inkomsten från uthyrningen kan både bidra till ekonomin och göra det möjligt att betala av lånet snabbare.

För att få hyra ut sin bostad i Spanien söker man uthyrningslicens, som en självdeklaration som man fyller i och skickar in. Bjurfors mäklare i Spanien tipsar gärna också om advokater som kan hjälpa till med spanska lagar och regler. 

niclas-björnsson

På bara en vecka hittade vi vår lägenhet.

Niclas Björnsson

Skapa en bevakning av bostäder i Spanien

Missa inte din drömbostad i Spanien – genom vår snabba och kostnadsfria söktjänst kan du skapa en bevakning utifrån dina önskemål och försäkra dig om att få senaste nytt från den spanska bostadsmarknaden.

Skapa bevakning

Guide: Flytta till Spanien – allt du behöver veta

Härligare klimat, fantastiska stränder och lägre levnadskostnader. Det är bara några av fördelarna med livet i Spanien. Vissa flyttar ner för en del av året och andra väljer att bosätta sig permanent. Oavsett hur länge du tänker stanna så finns det en del praktiska saker att fundera igenom inför en flytt till Spanien.

Läs mer