Därför är homestyling lönsamt inför försäljning

Fler potentiella köpare, trängsel på visningarna och ett högre slutpris. Fördelarna med homestyling är många – framför allt leder det ofta till en bättre bostadsaffär.

Professionell homestyling inför en bostadsförsäljning ligger nära filmens och teaterns scenografi. Det handlar om att berätta en historia, göra den tydlig och trovärdig samtidigt som du berör exakt rätt målgrupp och skapar starka drömmar om ett bra liv. En harmonisk vardag som rymmer allt från långa frukostar till ännu längre middagar med nära vänner.Ett elegant stylat vardagsrum med matplats, den sortens styling gör att fler uppmärksammar din bostad inför försäljning.


Homestyling skapar hemtrevnad

En sak kan vara bra att veta. Professionellt homestylade bostäder säljs generellt snabbare och till betydligt högre priser. Det blir helt enkelt mer trafik till annonsen på webben och fler besökare till visningen genom att styla inför fotografering.

Du har troligen sett hundratals bostadspresentationer på nätet. En stor andel av dem har säkert varit i händerna på en professionell stylist, men eftersom målet med homestyling är att skapa hemtrevnad, är det något som du kanske inte tänkt på.Homestyling är lönsamt - professionellt homestylade bostäder säljs generellt snabbare och till betydligt högre priser.


Från tomma rum till ett levande hem

Vid en styling startar erfarna stylister ofta med ekande tomma rum, men det kan också bara saknas vissa bitar. Det kan till exempel vara en bostad som varit uthyrd, eller att delar av familjen flyttat ut. På ett par timmar fyller stylister bostaden med levande vardagsatmosfär.

Mysig och vacker homestyling.

Givetvis kan det också vara fråga om ett hem där säljaren fortfarande bor. I ett sådant fall handlar stylistens uppdrag mer om att lyfta fram bostadens styrkor och synliggöra just det som gör den unik. 

En lyckad homestyling lyfter hemmet och visar dess potential.

 

Homestyling berättar historien om ditt hem

Erfarna inredningsstylister kan konsten att berätta historien om just din bostad för en bred men väldefinierad målgrupp. Hos många mäklare samarbetar mäklare, stylist och fotograf nära – ett proffsteam som ser till att lyfta presentationen av din bostad till nästa nivå. 

Skickliga stylister arbetar för att skapa en positiv stämning kring bostaden. De lyfter fördelar och detaljer som du själv kanske inte ens har tänkt på.

Den enda risken är att du kanske vill bo kvar sedan.

Därför är homestyling lönsamt inför försäljning

 • Homestyling lyfter fram bostadens bästa kvaliteter
 • Det blir lättare att se bostadens möjligheter tack vare homestyling
 • Skapar större intresse för bostaden
 • Fler spekulanter på visningen
 • Kortare försäljningsprocess
 • Ökar värdet på bostaden
 • Bättre betalt

Ett trivsamt och stilfullt kök där homestyling berättar en historia om ditt hem

Vill du sälja bostad?

Våra skickliga mäklare kan kunskapen, engagemanget och erfarenheten som hjälper dig att göra en så lyckad bostadsaffär som möjligt. Kontakta oss.


I denna film får du en sammanfattning på en minut om varför homestyling är lönsamt när du ska sälja bostad:

 

Visste du det om homestyling?

 • Homestyling kallas även ibland för homestaging.

 • Ibland räcker mindre stylingtjänster som konsultation med tips och råd om vad du själv kan göra, eller till exempel fotostyling långt. Din mäklare kan ofta tipsa dig om vad som skulle kunna vara aktuellt för ditt hem.

 • Om ditt hem behöver mer omfattande styling kan stylister ofta hjälpa dig att styla din bostad och även hyra möbler och inredning under försäljningsperioden.

 • Homestyling hjälper intresserade köpare att få en känsla av hur det är att bo i bostaden.

 • Tack vare att du ofta får ett bättre pris för bostäder som stylats brukar homestyling inför försäljning vara lönsamt.

Unik inredning med The Norrmans på Häckeberga Slott

Det framgångsrika TV-paret Anna och Lars Norrman är kända för sin unika inredningsstil och kreativa designlösningar. Nyligen tog de över hotell- och restaurangverksamheten på det anrika Häckeberga Slott som slog upp portarna på nytt efter sex månaders intensivt försköningsarbete. Följ med på en inspirerande slottstur!

Inspireras av inredning utöver det vanliga